11 november, 2009

TJUVSTART Cybercrop

Vi tjuvstartar med en liten EXTRA TÄVLING och värmer upp inför helgens CC.

Det är ju faktiskt fredagen den 13:e på fredag!


Utmaningen blir på temat Otur / UppmuntranKänner du någon som haft lite otur den sista tiden och behöver lite uppmuntran?

Skapa ett valfritt alster och ladda upp i forumet under tråden "Extratävling". Bidraget ska vara uppladdat senast den 15 nov kl 23:59. Priset i denna tävling kommer att lottas ut!

Förresten vet du varför man säger att fredagen den 13 är en otursdag? Här kommer lite historia!

Fredagen den 13, som inträffar en till tre gånger varje år, är enligt skrock en otursdag. Det finns flera olika hypoteser varför fredagen den trettonde uppfattas så. En grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den trettonde vid bordet. Det kan även ha varit så att det baseras på att det fanns 13 personer totalt och att Jesus korsfästes på långfredagen. Det var även så att Jesus dog på en fredag.
En annan hypotes grundar sig på att ett betydande antal ordenmedlemmar från Tempelherreorden blev fängslade av Filip IV av Frankrike fredagen den 13 oktober 1307 på order av påven Clemens V. Många av dessa torterades och avrättades dessutom.

Vidare finns i den nordiska mytologin en berättelse om hur svekets och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall - och sedan lurade blinde Höder att skjuta sin egen bror Balder till döds med en mistelpil.

2 kommentarer:

Christine sa...

Yeah! Ja, otur! Det har vi haft. Va sägs om tre punkteringar på ett år? Nog behöver vi tröst och uppmuntran. Särskild vår plånbok. Hi, hi. Nu tjejer, lycka till för oss alla och have fun!

Kram
Christine

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog